Ook Morel poseert voor ‘Nina’

Terwijl Vlaams Belang-fractieleider Filip Dewinter maandag minister Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams Parlement onder vuur nam voor haar modereportage in ‘Nina’, de glossy krantenbijlage van Het Laatste Nieuws, poseerde zijn partijgenote Marie-Rose Morel voor datzelfde magazine. Dat meldt Het Laatste Nieuws dinsdag. Crevits liet zich afgelopen weekend in ‘Nina’ fotograferen in jurkjes en andere kledingstukken. Daarbij werden merken en prijzen vermeld. Dewinter neemt daar aanstoot aan en stelde maandag in het Vlaams Parlement over de zaak een vraag – de allereerste van het nieuwe parlementaire jaar nota bene – aan minister-president Kris Peeters (CD&V). Dewinter hekelde dat Crevits als een overigens geslaagd model optreedt in een publireportage en commerciële merken promoot. Maandagavond poseerde Morel in fluweelrood voor hetzelfde blad. Volgens Morel was Dewinter daar ook van op de hoogte. In HLN zegt ze dat ze voorzitter Bruno Valkeniers, de partijraad en het partijbestuur – dus ook Dewinter – op voorhand inlichtte over de reportage. Volgens de krant doet dat de vraag rijzen of Dewinters woorden in het Vlaams Parlement een manier zijn om zijn partijgenote – met wie het al langer niet botert – onrechtstreeks te treffen.

(bron knack.be)

Mijn visie:

Vooreerst is het mijn mening dat iemand met een politiek mandaat, zeker een minister best van zulke iniatieven af ziet.  De publieke rol van zo’n persoon is veel te groot.  Poseren met dure merkkleding geeft een éénzijdig beeld van de maatschappij. Tevens zullen ook de minder begoede mensen, het zo veel moeilijker hebben zich met deze persoon te indentificeren.

Anderzijds vond ik het gisteren maar een bedenkelijk thema om je politiek jaar met de starten in het parlement.  Er zijn grotere issue’s te tackelen op het moment.

Als het dan nog is hypocriet is zoals in dit geval, moeten we wel ernstig blijven.  Het parlement is geen peutertuin, al lijkt het er soms wel op…..dit los van enige partijpolitiek, welke partij speelt voor mij geen rol in dit verhaal.

Luc,

Advertenties
Explore posts in the same categories: Nationaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: