De pot…..de ketel…..enz….

Graag wil ik langs deze weg reageren op enkele aantijgingen die gemaakt zijn in het laatste lokaal schrijfseltje van het Vlaams Belang.

Vooreerst wil ik stellen, dat ik het spijtig vind dat men overgaat tot persoonlijke aanvallen om hun krantje te kunnen vullen.  Het is ooit anders geweest.  Maar goed de schrijver van het artikel in gedachte verrast mij het niet.

Woorden als opportunist  waren weerom niet uit de lucht gegrepen.  Misschien hoog tijd op eens dieper in te gaan op de eigenlijke reden waarom ik bij het Vlaams Belang vertrokken ben, beste lezer.  Aanvankelijk  heb ik dit nooit openbaar willen stellen op de werking van de lokale afdeling niet in diskrediet te brengen.  Maar goed als zij het hard willen spelen ,ik ook.

Wel beste lezer kent u David Duke?  Neen, misschien gaat deze link u helpen http://en.wikipedia.org/wiki/David_Duke

Kort samengevat is deze persoon een hevig promotor van de “white power” beweging doorheen Amerika en Europa.  Een verspreider van rassenhaat in de zuiverste zin van het woord.   Ooit is hij zelfs “Grand Wizard” geweest van de KKK.  Een organisatie die bestaat uit meer dan honderd jaar van haat, geweld en ja moord op  Afro-Amerikanen, Joden,  Moslims, Chinezen en Latijns Amerikanen.

Wat heeft dit te maken met het Vlaams Belang in Sint-Katelijne-Waver ? Vraagt u zich af?  Wel ik moest u dit even schetsen want dit is de aanzet van mijn opstappen bij die partij.   In de zomer van 2008 was  Dhr Duke namelijk te gast in ons eigen landje. Uiteraard om zijn boodschap van haat en moord ook hier te promoten.   Een select kringetje van uitverkoren neo-fasischten was aanwezig. Waaronder jammer genoeg ook leden van het Vlaams Belang.  Meer nog, een gemeenteraadslid uit Sint-Niklaas zette zonder schroom zijn deur en zijn gastenkamer open voor Dhr Duke.

Net dit gegeven was voor mij een brug te ver.  Als mandataris draag je de ideologie uit van je partij, in al je handelingen in je dagelijkse leven.  Voor zo iemand de deur open zetten, is zijn ideologie onderschrijven.  Als mandataris draag je dan ook de verantwoordelijkheid hiervoor.   Net zoals zovele andere, kon ik deze ideologie niet onderschrijven en  ik vroeg dan ook om sanctie (lees ontslag) tegen deze mandataris.   Dit werd geweigerd door de partij-top. Integendeel, ik was de boeman omdat ik van zoiets banaal een zaak durfde maken.    Later zouden partijleden die heel wat minder op kerfstok hadden, wel uit de partij gezet worden.  Maar zij hadden geen mandaat. 

Dus ik hield mijn woord en trok de deur achter mij dicht.  De steun die ik  aanvankelijk van mijn mede fractieleden had verdween als sneeuw voor de zon.  Blijkbaar is voor de drie overgebleven fractieleden deze ideologie minder problematisch of verwerpelijk dan voor mij.  Hetzij zo.

Dit is de enige ware reden van mijn ontslag uit die partij, zoals u kan lezen zeer ver verwijderd van enig opportunisme.

Verder wil ik de schrijver van het bewuste artikel in hun krantje erop wijzen, dat hij voorzichtig moet zijn met beschuldigingen over en weer.   Ik wil hem eraan herinneren dat hij niks of weinig heeft bijgebracht of deelgenomen aan de campagne in 2007.  Dat hij ondanks een afwezigheid van meer dan een jaar op elke vergadering ,toch de vierde plaats heeft gekregen op die lijst.  Dat hij door zijn “trouwe kiezers”  op de verkiezingsdag verwezen werd van plaats 4 naar plaats 9.  Gelukkig zag een verkozen mandataris af van haar mandaat en is er nog zoiets als “de pot met kopstemmen”. Anders was de bewuste persoon  vooraf gegaan door  vier andere kandidaten. 

Tevens wil ik de schrijver eraan herinneren dat hij dit jaar afwezig (verontschuldigd) was op zeker vijf gemeenteraden.  Een percentage van 41% van de raden, moet ik hieronder dan de ideale mannier verstaan om de kiezers te vertegenwoordigen?

Momenteel zetel ik als onafhankelijke, maar doe mijn plicht, neem dossiers door, en ben aanwezig op de debatten.  De diepte van een putje in de stoep meten is niet alles. Om  te eindigen bij de tittel “De pot….de ketel….enz” , zeer jammer  dat het zo moet gespeeld worden……

Luc Vercammen,

Advertenties
Explore posts in the same categories: Lokaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: