Wie is Luc?

Luc2006b 

Hallo, Katelijnenaar,

 Mijn naam is Luc Vercammen. Ik ben een 33 jarige lokale politicus uit Pasbrug (Sint-Katelijne-Waver). Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2007 was ik voor het eerst kandidaat, meteen werd ik verkozen tot gemeenteraadslid. Later kwam daar ook een mandaat in de Politieraad bij.

Ik zetel in die raad, als onafhankelijk raadslid

Als gemeenteraadslid is het uiteraard je taak om je in zoveel mogelijk dossiers adequaat in te werken. Een ruime kennis van wat reilt en zeilt binnen de gemeente is onontbeerlijk voor een goed raadslid. Ik heb dan ook een zeer ruime interesse in de verschillende facetten die het gemeentelijke beleid bepalen.

 Naast het ruime geheel, zijn er bepaalde thema’s waar ik me specifiek op toeleg, om zo bij te dragen tot de algemene kennis van onze hele onafhankelijke fractie. Voor mij is dat het hele DNB (distributie netbeheer) gebeuren voor elektriciteit en aardgas. Het IVERLEK (Eandis) dossier is iets wat ik met een grondige kennis van zaken nauwlettende opvolg. Voor vragen omtrent die materie kan u steeds bij mij terecht, ik sta u graag te woord. Aansluitend bij deze materie houd ik dan ook met verhoogde intresse de evoluties binnen de andere intercommunales in het oog (PIDPA, Igemo, Ivarem, Finilek), daar de intergemeentelijke samenwerkingen toch zeer beleidsbepalend zijn.

 

Uiteraard verklaart mijn mandaat als politieraadslid ook de nodige interesse in onze Politiezone BODUKAP (Bonheiden, Duffel, Katelijne, Putte). Een zeer intressante materie die veel wikken en wegen met zich meebrengt. Want wees eerlijk, als je beslisingen moet nemen, welke prijs plak je op veiligheid van de inwoners?

 

Verder kan je me ook steeds vinden in de discussies betreft ontwikkelingshulp. Ik ben er zeker niet tegen, mensen redden van de hongerdood is een nobel doel. Maar de iniatieven moeten een meerwaarde geven, het heeft weinig zin om geld in een bodemloze put te gooien. Ik kijk dan ook steeds nauwlettend toe op de meerwaarde van deze projecten. Met vallen en opstaan heb ik hier geleerd dat een dossier niet steeds de hele lading dekt. Vaak heb ik slechte dossiers bekeken van nobele projecten. Terwijl vaak minitieuze voorbereidde dossies, een lege doos bleken. In deze materie is presentatie zeker niet alles. De GROS (gemeentelijke raad voor ontwikkelingshulp) heeft hier een belangrijke taak te vervullen. Ik volg ze van zeer nabij.

 Hiermee hoop ik, dat ik u een beter inzicht heb gegeven in mijn persoon en waar ik voor sta.

Voor meer informatie of opmerkingen, sta ik steeds tot uw dienst.

 

Luc Vercammen,

Advertenties

%d bloggers liken dit: